maanantai 20. huhtikuuta 2020

Käsitöitä, etäkoulua ja kevään merkkejä

Käsityönä Jatulintarha

Jatulintarha- Suomessa erityisen laajalle levinnyt, esihistoriallinen kuvio. Ohje oli kaikille sama, halkaisijan tulee olla 2m ja tällaisella luovuudella se pienryhmässämme toteutettiin.

Etäkoulua on käyty nyt neljä viikkoa, viikot sujuvat Outlookia ja tehtäviä tutkaillen, videotunneille on osallistuttu ja eri sovellusten ja alustojen välityksellä tehty tehtäviä.

Eniten tunnumme kaipaavan kavereita ja yhdessä opiskelua - tunneilla vaihdetaan ajatuksia yleensä tiuhaan, nyt tehdään omassa tahdissa töitä.

Käsitöissä on tärkeää nähdä omia ja luokkalaisten tuotoksia ja arvioida niitä yhdessä - ole hyvä!
Jatulintarhoja on saatettu rakentaa monesta syystä. Merimiehet ja kalastajat ovat ehkä rakentaneet niitä ajankulukseen tai tuomaan suotuisia ilmoja. Jatulintarhojen on myös arveltu liittyneen hedelmällisyysriitteihin tai kertoneen alueen omistuksesta. Jatulintarhoja on myös käytetty erilaisissa leikeissä: esimerkiksi Suomen ruotsinkielisillä alueilla on kerrottu leikityn leikkiä, jossa kylän nuoret miehet ovat yrittäneet saada labyrintin keskellä seisseen neidon ulos jatulintarhasta.[2
Suomenkielinen nimitys ”jatulintarha” on peräisin Kemin seudulta. Jatuli tarkoittaa jättiläistä, joiden uskottiin asuneen pohjoisessa ennen saamelaisten tuloa. Kansanperinteessä jatulintarhoja on kutsuttu monella muullakin nimellä, kuten Laiskan-Jaakon rinki, Pietarin leikki ja Jerusalem.[2]
                                                       -   Lähde: wikipedia.fi




Kevään merkkejä Inkoossa

Olemme koko etäkoulun neljän viikon ajan seuranneet kevään edistymistä, omalla pihalla, lähiseudulla, metsässä. Lisääntynyt valon määrä, lämpötilan nousu, lehtipuun silmujen pullistuminen, ensimmäiset kasvit kukassa, saapuneet  muuttolinnut ja talvehtineet hyönteiset - siinä huomioitamme.

Toivotamme lukijoillemme hyviä keväthavaintoja tulevina viikkoina!
       PR2:n etä- ja lähikoululaiset





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti